De bedste sexstillinger

Med nye sexstillinger kan I bringe fornyet spænding, aktivitet og seksuel energi ind i jeres parforhold. De forskellige sex positioner hjælper jer også til at variere sexlivet og giver jer mulighed for på en nem måde at have sex andre steder end nødvendigvis i sengen.

Forskellige samlejestillinger kan også være med til at forebygge den form for manglende sexlyst som skyldes kedsomhed, rutine og trivialitet på lagnerne. Gode sexstillinger kan desuden gøre samlejet endnu bedre for begge parter – hvilket helt af sig selv øger sexlysten betragteligt. Når noget er virkelig godt, vil man nemlig gerne have endnu mere!

En sjov ide: Skrab jer til nye sexstillinger

Længere nede på siden, har vi samlet en liste med de bedste sexstillinger, men hvis I hellere vil gøre det til en leg, så kan I for 79 kroner købe den her sjove plakat, hvor I kan skrabe jer frem til 50 spændende sexstillinger. Det er da lidt sjovt. Det kræver dog, at I kan vente et par dage på at den bliver leveret ;-)

Køb eller læs mere om plakaten

Skrab jer til sexstillinger

Her får du derfor ikke kun en top 10 over sexstillinger, men endnu flere forslag til samlejestillinger for alle. Mange af dem med navne (og billeder) som du måske – måske ikke – har hørt om.

Læs også: 12 sexspil der vil fornye jeres sexliv

 

De bedste sexstillinger

Par der elsker

De bedste samlejestillinger er for mange dem, hvor man som par har mulighed for at opnå intimitet og samhørighed imens. Det drejer sig typisk om sexstillinger, hvor man har mulighed for øjenkontakt. Dermed kan man nemlig både læse nydelsen i sin partners ansigt og fordybe sig i hinanden.

De bedste sexstillinger, når man gerne vil være følelsesmæssigt forbundne, er de positioner, de fleste i forvejen kender og benytter.

1. Missionærstillingen

Her ligger kvinden på ryggen med spredte ben, mens manden enten ligger ovenpå – eller hviler på knæene mellem kvindens ben med overkroppen helt eller delvist lodret rejst. Sidstnævnte metode er en særligt god samlejestilling, fordi manden har hænderne fri til at kærtegne kvinden. Samtidig er hendes overkrop blottet og giver manden frit udsyn til den krop, han holder så meget af.

2. Cowgirl

Cowgirl sexposition

Med manden liggende på ryggen og kvinden siddende ovenpå sker der to ting. Først og fremmest bestemmer kvinden farten og vinklen – og dermed også hvordan hun bliver stimuleret. Derudover har begge parter hænderne fri, som således kan bruges til at stimulere hinanden yderligere.

3. Omvendt ske

Med fronten mod hinanden, liggende på siden, får I en meget intim samlejestilling. I er så tæt på hinanden, som I kan komme samtidig med at I kan have øjenkontakt og kysse.

Frække sexstillinger

Forspil mellem mand og kvinde

Vil I gerne skrue en smule op for sensualiteten, findes der mange frække stillinger, I kan benytte jer af, når I skal have sex. De frække sex stillinger herunder er særligt oplagte til jer, der gerne vil prøve kræfter med nye samlejestillinger uden projektet bliver alt for eksperimenterede.

1. 69’eren

69eren er god til forspil

69’eren er en fræk sexstilling, som de fleste kender. Det gør den dog ikke mindre fræk. Ved at vende jer modsat hinanden, så I har jeres munde og tunger udfor hinandens kønsorganer, har I masser af mulighed for at tilfredsstille hinanden på en anden måde end med det traditionelle samleje.

69’eren bruges af mange som forspil, men kan også udgøre hele samlejet. En 69’er er også oplagt, når I gerne vil integrere sexlegetøj til par i jeres samleje, fordi I har hænderne frie og fuld adgang til hinandens kroppe.

2. Doggystyle

Doggystyle også kaldet bagfra

Lige så klassisk er sexstillingen Doggystyle – eller ”bagfra” som sexpositionen også kaldes. Stillingen er fræk, fordi den giver manden stor seksuel kontrol over kvinden. Noget som både mænd og kvinder ofte tænder på.

Når manden tager kvinden bagfra, er der desuden god mulighed for at støde dybt og hårdt – ligesom den nøgne bagdel for mange indbyder til et frækt klask. Samtidig er der nem adgang til efterfølgende analsex, hvis parterne kan lide dette. Doggystyle er desuden oplagt til en såkaldt quickie, når det skal gå stærkt. Enten i naturen, derhjemme eller måske på jobbet.

3. Edderkoppen

Ved at sætte jer overfor hinanden med spredte ben, kan I have et halvvejs siddende samleje, hvor I hver især støtter og hviler på jeres arme. Med Edderkoppen kan I skabe intens øjenkontakt, samtidig med at I har fuldt udsyn til, hvad der sker mellem jeres ben – og I kan skiftes til at styre tempoet og dybden af indtrængningen.

Læs også: Få den frækkeste december måned med en julekalender

Sjove sexstillinger

Sex i brusebadet

Sex må gerne være sjovt og disse sex positioner kan både få smilet og grinene frem, samtidig med at de er frække og nydelsesfulde.

1. Sex på en bold

En stor fitnessbold er et uskyldigt, men meget frækt og sjovt, redskab til en ny sexstilling. Det er samtidig både underholdende at holde balancen og hoppe legende sammen under samlejet – og meget stimulerende for begge parter. I starten er det dog en god idé at øve jer lidt, så I ikke kommer til skade.

Når først I har fundet teknikken, har I dog masser af sjove sexstillinger på bolden forude. I kan nemlig kombinere den med en lang række forskellige samlejestillinger.

2. Sex på vaskemaskinen

I har sikkert allerede hørt om det – men en anden af de sjove sexstillinger er samleje ovenpå vaskemaskinen, når den centrifugerer. Det kan lyde skørt, men rystelserne kan medføre et meget intenst samleje og hjælpe jer begge mod klimaks. Og så gør sexpositionen helt sikkert pligterne med tøjvask endnu sjovere fremover, med de frække minder i baghovedet.

3. Stående sex

Stående sex

At have sex stående kan være en lille udfordring i starten, men når først I har fundet teknikken, åbner det op for en masse sjove sexstillinger en masse spændende steder: I køkkenet, i skoven, i haven eller i badet. Kun fantasien – og lovgivningen – sætter grænser.

Læs også: Et forhold uden intimitet bringer jer længere væk fra hinanden

Vilde sexstillinger

Mand holder kvinde i håret

Hvis I har en god fysik og gerne vil give jer i kast med nogle vilde sexstillinger, som kan minde om en form for sexakrobatik, er der også flere muligheder.

1. Squat

Her ligger kvinden på ryggen med underkroppen hævet opad mod manden, ved at hun lader benene pege op i luften. Manden sænker sig herefter ned over kvindens underliv og trænger ind, ved at squatte ned over hende. Stillingen er fysisk krævende, men synet er frækt – og I kan altid skifte stilling til en mindre udmattende undervejs.

2. Trillebør

Trilleboer sexstilling

I kan måske huske øvelsen fra gymnastikundervisningen i skolen: Den ene part leger trillebør ved at støtte på armene og lade den anden part bære benene. Denne position kan også blive til en af de vilde sexstillinger for to. I stedet for at gå på armene, bliver kvinden blot stående – og i stedet for blot at holde kvindens ben, trænger manden samtidig ind i hende.

3. Stående 69’er

Hvis I er vilde med oralsex og i forvejen kender 69’eren, kan I kaste jer ud i den nok mest akrobatiske af de vilde sexstillinger: En lodret 69’er.

Denne sex position er som den liggende udgave, bortset fra at manden står op og kvinden hænger på hans skuldre ved hjælp af sine lår – med hovedet nedad! I kan også gøre stillingen knapt så fysisk hård ved at lade manden stå på knæerne i stedet for på fødderne.

Samlejestillinger for ældre

Ældre par har sex

Efterhånden som alderen stiger, kan de fysiske muligheder for forskellige sex stillinger blive mere begrænsede. Der findes dog heldigvis også gode samlejestillinger for ældre, som ikke belaster kroppen og endda kan skåne denne. Uden at gå på kompromis med nydelsen.

De bedste samlejestillinger for ældre er generelt dem, der foregår liggende. Her skal nemlig hverken bruges kræfter eller balance. Det drejer sig især om den allerede nævnte og velkendte missionærstilling samt den omvendte ske, hvor I ligger med fronten mod hinanden.

Hvis I godt kan lide den klassiske Doggystyle, men foretrækker at gøre den mere rolig, kan I foretage den liggende – en såkaldt Downward Dog. Her ligger kvinden på maven med bagdelen hævet ved hjælp af en pude. Manden tager herefter kvinden bagfra i samme position, som hvis I havde benyttet den traditionelle missionærstilling.

Hvis I godt kan lide oralsex, kan et alternativ til de andre sexstillinger for ældre være at lave 69’eren liggende på siden. På den måde skal ingen af jer sidde eller ligge i en ubekvem stilling, men kan i stedet være helt afslappede og nyde hinanden på denne måde.

Læs også: Stor guide til blid og romantisk sex

Gode sexstillinger som gravid

Gravid i sexstilling

Når man skal vælge blandt de forskellige sexstillinger som gravid, er det især vigtigt at passe på den gravides krop. I en sund graviditet ligger selve barnet nemlig godt beskyttet i maven – og der er derfor heller ikke særlige hensyn I skal tage hertil.

I hvert fald ikke så længe, I bruger jeres sunde fornuft og ikke udsætter maven for alt for voldsomme tryk. Noget der i øvrigt heller ikke er behageligt for den gravide.

Gode sexstillinger som gravid er især de følgende:

1. T’et

Sexstillingen T’et er god for gravide

Som navnet antyder, ligger begge parter som et T i denne sexstilling for gravide. Kvinden ligger på ryggen og manden på siden – på tværs af kvindens ben. Det har en række fordele: Først og fremmest får kvinden fri bevægelighed og masser af plads til maven. Derudover kan manden stimulere kvinden med den ene hånd undervejs i samlejet.

2. Skeen

I Skeen ligger I begge på siden. Hende forrest og ham bagerst. Skeen har to fordele, som gør den til en af de gode gravid sexstillinger: Maven holdes fri – og vinklen gør det svært for manden at støde dybt. Noget der ofte ikke er særlig behageligt, i takt med at barnet tynger.

3. Bagfra

Doggystyle også kaldet bagfra

En af de bedste sexstillinger for gravide med bækkengener, eller decideret bækkenløsning, er den velkendte Doggystyle, som allerede er omtalt længere oppe i artiklen.

Når kvinden står på alle 4, kommer benene nemlig ikke i en belastende yderposition – samtidig med at kønsbenet holdes fri. Et sted der ofte kan forekomme smerter i særligt den sene graviditet. Maven holdes også fri og som en ekstra bonus har manden hænderne fri til andre kærtegn.

Det sidste noget, der altid er en fordel, gravid som ikke gravid. Derfor er denne stilling også en af de mest populære overhovedet. Uanset alder og fysisk form.

Få mere inspiration til jeres sexliv

Par der fletter ben i sengen

Skriv en kommentar