7 gode ideer til forspil, der forbedrer jeres sexliv

Trænger I til at pifte sexlivet lidt op, eller elsker I bare at udfordre og eksperimentere i lagnerne? Forspil kan gøre hele forskellen, og godt forspil kan tage jeres lagengymnastik fra middelmådigt til fantastisk. Så gør dig klar til at løfte jeres sexliv til nye højder, når vi giver dig 7 konkrete idéer til frækt og pirrende forspil.

1. Massage

Par giver hinanden sensuel massage

Et af de helt klassiske emner, der ofte kommer på bordet, når der tales om frækt forspil, er massage – og massage er da også en ren klassiker, der kan sætte fut i erotikken for de fleste.

Grunden til, at massage fungerer så godt, er fordi det kombinerer det bedste fra to verdener: Nemlig både det, manden tænder på og det, kvinden tænder på. Forspil for kvinder handler meget om følelser og stemninger, hvorimod godt forspil for mænd er meget mere visuelt. Og en fræk massage kan sætte flueben ved begge dele.

Sådan gør I:

 1. Sørg for at sætte god tid af til massagen. Det dur ikke, hvis I føler jer stressede.
 2. Tænd et par stearinlys, hvis I er til det – en dæmpet belysning får ofte kvinden til at føle sig mere fri.
 3. Brug en massageolie til formålet – har I ikke lige massageolie liggende, kan I bruge andre olier som kokosolie.
 4. Få din partner til at lægge sig i sengen. Om I starter på maven eller på ryggen, er op til jer. Masser nedefra og op – fra fødder og ben, men stop, når I når de erogene zoner. Skift fx til at massere skuldre, ryg og arme.
 5. Bevæg jer langsomt mod de erogene zoner – og pir gerne partneren ved at holde igen (det skal nok få dem helt op at flyve!).
 6. Når du har trukket tiden længe nok, kan du begynde at massere de erogene zoner – bryster, baller, kønsorganer og så videre. Og så skal resten nok komme helt af sig selv.

I kan skiftes til at få og give massage (de færreste når dertil, fordi de ikke kan holde fingrene fra hinanden) – men I kan også kombinere forspil for mænd og forspil for kvinder ved at lade manden massere og kvinden blive masseret. På den måde kommer kvinden i en mere erotisk stemning, mens manden kan beundre kvinden og dermed stimuleres visuelt.

Læs også: Stor massage guide – lær at give din partner massage derhjemme

2. Det lange forspil

Det lange forspil

Hvem siger, at forspil skal starte lige præcis 15 minutter før, akten skal udspille sig? Nej – I kan sagtens (og med fordel endda) starte forspil lang tid før det.

Der er mange måder at forlænge forspillet på, men det handler altså ikke kun om at trække ting i langdrag. Det handler også om at opbygge spænding, forventninger og ikke mindst lyst. For når I allerede om morgenen begynder at varme hinanden op, kan I pirre hinanden i løbet af dagen – og til sidst kan ingen af jer holde ventetiden ud længere.

Sådan skaber I et langt forspil:

 • Vis ham dig selv i dit frække undertøj, allerede før, I tager på arbejde – det skal nok sætte fantasien i gang.
 • Lige før, han eller hun går ud ad døren, kan I hviske frækt i øret, hvad I har tænkt jer at gøre ved hinanden, når I kommer hjem.
 • Skriv frække sms’er til hinanden i løbet af dagen. Skriv, hvad I har lyst til at gøre ved hinanden, når I kommer hjem. Hvis du har lyst, kan du også sende frække billeder af dig selv – det skal nok få ham helt op at ringe.
 • Start forspillet ved at forkæle hinanden med massage eller måske et afslappende bad?
 • Spis erotisk mad – den er god nok, noget mad sætter mere gang i hormonerne end andre. Så hvad med at tage noget sexet tøj på, og kigge hinanden dybt i øjnene, mens I spiser skaldyr, asparges, oliven, ingefær, chokolade og måske et glas boblende champagne?

3. Gå glad i bad

Når I går i bad sammen, kan I komme hinanden rigtigt ved, og det dampende varme bad skal nok sætte gang i de lidenskabelige følelser.

Det er ikke alle, der er lige glade for sex i badet (vidste du fx, at vand faktisk har en udtørrende effekt dernede?) – men I kan altid starte forspillet i badet og senere rykke det ind i soveværelset.

Sådan varmer I op med forspil i badet:

 • Tænd for bruseren, smid tøjet og hop ind i badet sammen.
 • Vask hinandens hår, sæb hinanden ind i bløde, cirkulære bevægelser, der giver jer rig mulighed for virkelig at mærke hinanden.
 • Nyd den pirrende fornemmelse af at mærke din partners krop tæt ind mod din – luk øjnene og koncentrer dig om følelsen af din partners hænder på din krop, og forsøg at holde opmærksomheden på det, han eller hun gør ved dine ben, baller, underliv…

4. Smid tøjet

Kvinde på sengen

Du har måske hørt om udtrykket “nøgenhjem” før? Det er faktisk præcis det, I skal praktisere derhjemme. Aftal at sætte en hel eller halv dag af til simpelthen bare at være nøgne.

Det kan måske føles fjollet, men der er noget pirrende i at iagttage sin partner uden en trevl på kroppen – uanset om det er mens de laver mad, ordner vasketøj eller bare slapper af på sofaen.

Man siger, at en kvinde skal føle sig begæret for at blive tændt – hvorimod en mand bliver tændt af at begære. Og ved begge at være nøgne vil I med garanti få det til at gå op i en højere enhed.

For din mand vil sandsynligvis have svært ved at holde fingrene fra dig, når han ser dig valse rundt derhjemme med numsen bar.

5. Sexede brætspil

Synes I, det er svært at være kreative med forspil og forspil til sex? Så kan det være, I skal prøve en af de mange forskellige sexede spil, der findes.

Sex og forspil bliver nemlig dét bedre, når det også er sjovt – og sex er bare sjovere, når der er plads til også at eksperimentere og grine.

Der findes mange forskellige sexede spil – lige fra de klassiske terninger til de lidt mere komplicerede. I kan måske sammen tage ned i en brætspilsbutik eller sexshop og finde det spil, der tiltaler jer mest. Og hvis det ikke lige er jer, kan I også sagtens finde mange varianter på nettet, som I kan få leveret lige til døren.

Læs også: Stor guide til de bedste erotiske brætspil

6. Nok se – ikke røre!

Kvinde i sengen

Synes I, det er frækt, når det er pirrende? Så skal I helt sikkert prøve ikke at røre ved hinanden.

Det kan I gøre på flere forskellige måder, men fælles for dem er, at det handler om at trække nydelsen ud. På den måde får kvinden, der ofte har brug for at komme i det rette mindset, tid til at vække lysten, mens mandens jagtinstinkt bliver tirret og vækket til live – for som man siger: Når der er noget, man ikke kan få, vil man bare have det endnu mere!

Pirre-metode #1:

Lav en aftale om, at I ikke må lave seksuelle tilnærmelser i en periode. Det kan være en aften, et par timer eller, for de modige, flere dage.

Selvom det som udgangspunkt ikke er sexet, vil tanken om, at I ikke må, være med til at lysten vokser og vokser – og til sidst er I klar til at bryde alle reglerne og springe på hinanden.

Pirre-metode #2:

Hvor metode #1 er et lidt længere forspil, kan I også prøve noget lidt andet.

Her lægger I jer ved siden af hinanden – og nu må I gerne røre hinanden.

Der er bare to regler:

 1. I må ikke kysse hinanden på munden.
 2. I må ikke røre ved hinandens underliv/de største erogene zoner.

Det betyder, at I rigtig kan tirre hinanden – du kan kæle ham på maven, og trække hånden væk, lige før den når til hans skridt. Og manden kan gøre det samme.

Følelsen af lige-ved-og-næsten vil med garanti drive jer til vanvid – og til sidst vil I være så tændte, at det er umuligt at holde fingrene fra hinanden.

Tip! I kan gøre det både med og uden tid. Har I brug for noget mere konkret, kan I sætte en timer – på fx et kvarter, en halv time eller som det passer jer.

7. Striptease

Striptease

Spørger man eksperterne (og nok også de fleste mænd), er det en myte, at mænd ikke gider forspil. Mænds hjerner fungerer bare ikke helt på samme måde som kvinders – og hvor nogle kvinder måske kommer i stemning af romantik og stearinlys, skal der noget mere visuelt til for at få de fleste mænd på banen.

Så hvis du har mod på det, kan du få ham helt op at ringe med en forførende striptease, hvor han kan iagttage dig – og når du kommer ud over de værste nerver, vil du som kvinde garanteret nyde den magt, du pludselig har over din mand.

Sådan gør du:

 1. Du behøver ikke at være den fødte danser for at lave en forførende striptease – så længe, du forsøger at være blød og sensuel i dine bevægelser, behøver du hverken at twerke eller stå på hovedet.
 2. Tag noget sexet lingeri på og en silkemorgenkåbe, en kjole eller andet, der er nemt at få af i en glidende bevægelse.
 3. Sæt noget musik på, som du føler dig godt tilpas med.
 4. Få ham til at sidde i en sofa eller på en stol.
 5. Bevæg dig til musikken, gå rundt om ham og kærtegn ham – både med det tøj, du tager af og dine hænder.

Synes du, det er meget grænseoverskridende? Prøv at øve dig foran et spejl og bliv mere tryg ved de forskellige bevægelser. Der er ingen grund til at være nervøs – din mand vil helt sikkert nyde synes uanset!

Det vigtigste er, at I har det sjovt

Når I eksperimenterer med godt forspil til samleje eller på lagnerne, er det vigtigste, at I har det sjovt. Sex skal nemlig være afslappet, sjovt og trygt – på den måde vil I begge få meget mere nydelse ud af det, fordi I ikke føler, at I skal præstere.

Prøv i stedet bare at være i nuet og nyde hinanden – og hvis der sker noget sjovt, så grin!

Prøv eventuelt også en af disse sjove sexlege

Par har forspil

Skriv en kommentar