Gode samtaleemner på første date

Lær hinanden at kende med de rigtige samtaleemner på jeres date. De er nemlig et godt fundament for både nogle gode timer og et potentielt videre bekendtskab. Er man ikke vant til at smalltalke og møde nye mennesker, kan det dog være en udfordring at få snakken godt i gang.

Generelt vil mennesker gerne fortælle om sig selv og det, der optager dem. Når du leder efter gode samtaleemner, er det derfor altid oplagt at tage udgangspunkt i den person, du sidder over for.

Selvom I ikke kender hinanden godt, har du nok alligevel en smule forhåndsviden om din date. Måske har hun børn? Så kan du spørge ind til dem. Måske ved du allerede, hvad han arbejder med? Så spørg ind til det.

For at daten ikke skal ende med at ligne et interview, er det dog en god ide altid at afslutte dine spørgsmål med selv at følge op med dine egne besvarelser. Især hvis din date ikke selv er så god til at stille et modspørgsmål. På den måde får I automatisk en mere glidende samtale.

Læs også: 35 gode ideer til den første date

Hvad kan man snakke om?

Sten på stranden

Der findes masser af ting, I kan snakke om, men hvilke samtaleemner du skal vælge, afhænger af situationen.

Til at løsne op for samtalen kan det være en god ide at starte med nogle uforpligtende og sjove emner at tale om. De er lettere at forholde sig til, end dybsindige emner som livssyn eller politik er det. De dybere emner kan du i stedet gemme til de kommende dates.

Den første date handler for de fleste blot grundlæggende om at finde ud af, om der er kemi og om I generelt virker til at være et godt match.

Herunder får du en række forslag til samtaleemner og date spørgsmål. Spørgsmålene kan i øvrigt ikke blot sætte gang i samtalen – de kan også hjælpe dig og din date til at få afklaret, om I er et match på sigt: Om I deler livssyn, drømme, planer for fremtiden og om jeres eventuelle forskelligheder lader sig forene.

Læs også: Her er de bedste datingsider i Danmark

Gode samtaleemner til første date

familiekomsammen

På første date skal samtalen i gang og I skal begge gå derfra med en fornemmelse af, hvem I hver især er.

Der findes nogle gode date spørgsmål, der kan få gang i samtalen, hvis det er svært at starte denne op eller snakken går i stå undervejs.

Første gang i mødes er nedenstående samtaleemner og spørgsmål til en date oplagte. De kan i øvrigt bruges som både gode spørgsmål til ham og gode spørgsmål til hende.

 • Hvordan ser jeres familie ud? Har I børn? Søskende? Nær familie der betyder meget for jer? Spørg gerne yderligere ind til de forskellige relationer: Hvor bor de, hvad laver de og lignende spørgsmål. Det er nemt at tale om og er derfor en god åbningsstrategi i forhold til en samtale.
 • Hvor er din date vokset op? Hvor har han eller hun gået i skole og hvad lavede vedkommende i sin fritid? Fordelen ved dette spørgsmål er, at I hver især kan dele nøjagtigt dét, I ønsker om jeres opvækst – og så er det ligeledes nemt at fortælle om.
 • Arbejde eller uddannelse. Hvilken uddannelse eller hvilket job har din date? Hvor er uddannelsen taget og hvor arbejder vedkommende? Du kan også spørge ind til, hvorfor interessen job- og uddannelsesmæssigt ligger netop her. På den måde kan samtalen holdes kørende et godt stykke tid.
 • Hvad laver din date i fritiden? Har vedkommende nogle fritidsaktiviteter eller hobbies? Er han eller hun medlem af en forening? Det er nemt at tale om, hvad der optager en – og som en ekstra bonus kan svarene herpå være med til at afklare, om I har noget tilfælles.

Læs også: Sådan kan du finde en kæreste

Gode samtaleemner til anden date

Par på cykel i solnedgang

Når første date er overstået og I har fået afklaret, om der er interesse – og aftalt at I skal ses igen – er det tid til anden date.

Her kan I gå et spadestik dybere ned og spørge ind til nogle mere personlige emner. I hvert fald når I har fået genoptaget jeres gode samtale fra sidst. Her er spørgsmålene fra første date endnu engang gode.

Når du skal finde gode spørgsmål og samtaleemner til din anden date, kan du med fordel prøve at se tilbage på dine tidligere dates eller forhold. Var der nogle helt centrale ting, der var årsag til at parløbet måtte ophøre? Ting I grundlæggende var uenige om? Så er det netop spørgsmål relateret hertil, det er en god idé at få stillet på anden date.

 • Fremtidsdrømme og -planer. Hvilke drømme har I hver især for de næste år? Er der drømme om at gøre karriere, sadle ned, blive forældre eller planer om rejse verden rundt? Svarene fortæller både en masse om din dates personlighed og giver jer hver især mulighed for at vurdere, om I harmonerer på dette punkt.
 • Personlige værdier. Hvad er vigtigt for jer hver især i jeres liv og hverdag? Hvad er vigtigt for jer i forhold til en kommende partner? Dette er ikke kun en god samtale på selve daten – men også vigtig fremadrettet, hvis der skal være potentiale for et fast forhold.
 • Personlige overbevisninger. Personlige overbevisninger kommer i så forskellige afskygninger som politik, religion og menneskesyn. Det er således tunge emner, men ikke desto mindre kan de for nogen være vigtige. Det kan være svært at spørge direkte, så brug i stedet et helt konkret spørgsmål som åbning: ”Stemte du til Folketingsvalget?”. ”Er du døbt?”. ”Støtter du nogle humanitære organisationer?”.

Læs også: Stort tema om forelskelse

Flere gode samtaleemner

Til koncert

Udover de allerede nævnte samtaleemner findes der naturligvis mange flere, du med fordel kan have med i baghovedet og dermed hive frem, hvis samtalen går i stå.

Sjove emner man kan snakke om

En sjov samtale tager nemmest udgangspunkt i noget, der er nemt at forholde sig til.  Samtidig er nedenstående samtaleemner nogle de fleste kan enes om og hvor eventuel uenighed formentlig ikke ødelægger hverken stemningen eller muligheden for et kommende forhold.

 • Musiksmag
 • Film og serier
 • Stand up
 • Tv-programmer
 • Kendisser

Interessante samtaleemner

Interessante og spændene emner, der kan gøre snakken mere indholdsrig og dybdegående, kan også være gode samtaleemner på en date. Er du ikke klar på en debat, bør nedenstående interessante emner dog gemmes til en anden lejlighed. Der er nemlig stor chance for grundlæggende uenigheder og forskellige holdninger relateret til de enkelte emner.

 • Aktuelle nyheder
 • Politik
 • Trends og tendenser
 • Menneskesyn
 • Personlige samtaler med udgangspunkt i noget du selv har oplevet eller en holdning du har

Du kan også finde ideer til konkrete spørgsmål her

Skriv en kommentar