Hvordan finder man en kæreste?

At finde en kæreste bliver for mange mennesker en konkret opgave, der kan løses, selvom jagten på en kæreste i virkeligheden bør ses som en proces. En, som både du der leder efter en kæreste og din udkårne skal igennem.

At finde en kæreste er nemlig desværre ikke så simpelt som i barneårene, hvor man blot aftalte at være kærester.

For at et forhold kan opstå, skal der derimod bringes en masse forskellige menneskelige følelser og egenskaber i spil. Der er således flere ting der skal være opfyldt, før to singler kan blive til et par. Det er således ikke nok blot at møde en potentiel kæreste. Der skal også være grobund for et forhold gennem gensidig tiltrækning og et fælles udgangspunkt i livet.

Men hvordan når man overhovedet dertil? Og hvordan sørger man for at ramme rigtigt og ikke få sit hjerte knust for mange gange? Det kan du finde svar på i denne artikel.

Læs også: Hvad er forelskelse?

Hvordan møder man en kæreste?

Mand og kvinde på date

I princippet kan man ikke møde en kæreste. Man kan møde en person, der kan blive en potentiel kæreste.

For at nå dertil, kan det være en stor hjælp at zoome ind på de enkelte delmål i den proces, det er at finde en kæreste. Hele projektet kan nemlig virke både uoverskueligt og urealistisk, hvis du ikke først finder ud af, hvordan du konkret når fra sofaen og ind i armene på din drømmepartner.

Start derfor i det små fra det sted, hvor du befinder dig i lige nu og her.

Processen med at finde en kæreste kan overordnet set opdeles i 4 trin, som er:

At beslutte dig for om at du vil finde en kæreste

Det første der skal ske for at få en kæreste, er at opdage, at det er et fast forhold du ønsker.

Eftersom du netop læser denne artikel, er du allerede i mål med denne del af processen. For en person der endnu ikke er nået hertil, kan overvejelser om hvorvidt man ønsker et fast forhold eller ej dog være første step til at finde præcis, hvad man søger.

Det har nemlig betydning for, hvor man skal lede og på hvilken måde.

At finde ud af hvor du kan møde en kæreste

Efter du har besluttet dig for, at du vil finde en kæreste, har du brug for at finde ud af, hvor du helt konkret vil lede efter en.

Det er nemlig de færreste, der møder deres udkårne tilfældigt i supermarkedet og derfor kræver det ofte en aktiv indsats at finde en kæreste. Næste step i processen er således finde et sted, du kan lede efter en kommende partner.

Måske skal du oprette en profil på dating.dk eller et andet datingsite? Det kan også være, du skal blive bedre til at komme noget mere ud blandt andre mennesker, så chancen for nye bekendtskaber er større. Det kan enten være til fritidsaktiviteter, i byen, til koncerter eller noget helt fjerde.

At tage kontakt til en potentiel kæreste

For at få en kæreste er din udkårne nødt til at vide, at du eksisterer og er interesseret.

Når du har fundet ud af, at du gerne vil have en kæreste – og har bevæget dig ud blandt potentielle kommende partnere – er næste trin i processen med at finde en kæreste at tage kontakt.

Det kan være grænseoverskridende og er du en indadvendt type, kan det føles som om, du er på udebane. Har du det sådan, kan det også her hjælpe at zoome ind og dele opgaven op i mindre bidder.

Start for eksempel med et smil i stedet for at indlede en samtale – eller send en venneanmodning på Facebook i stedet for at skrive en besked. Det vigtigste er at få afklaret om interessen er gensidig og det kan du hurtigt afkode uden at skulle påbegynde en længerevarende samtale eller korrespondance.

At se tiden an

Det sidste trin til at få en kæreste, er det sværeste af dem alle. Det er det, fordi denne del af processen er en, du ikke selv kan kontrollere og kun i ringe grad kan påvirke.

For at blive kærester skal tiltrækningen nemlig være gensidig, ønsket om et forhold være fælles og omstændighederne generelt gunstige for at jeres bekendtskab kan blive til et forhold.

Alt sammen noget, som kun tiden kan vise. Nogle gange tager det kun få minutter, før I indbyrdes har afklaret, om der er grobund for et forhold. Andre gange tager det uger eller måneder.

Læs også: Stor guide til den nervepirrende første date

Hvor finder man en kæreste?

Mand leder efter online dating

Før du når til trin 4, skal du dog naturligvis først møde vedkommende, som har kærestepotentiale. Men hvor gør man så det?

Kort fortalt er det bedste sted at finde en kæreste dér, hvor du føler dig godt tilpas. Når du er afslappet, har du nemlig større overskud til at tage kontakt, smile, grine og generelt være den bedste udgave af dig selv.

Hvor man finder en kæreste er derfor ikke lige så interessant som hvor du bedst finder en kæreste.

Bryder du dig ikke om nattelivet, er det derfor sandsynligvis heller ikke her, din chance for at finde en kæreste er størst. Her kan online dating måske være et bedre valg, fordi du kan sidde derhjemme og lede efter en kæreste.

Kan du derimod ikke lide konceptet med at date online, fordi din naturlige skepsis gør det svært for dig, har du måske omvendt brug for at møde nye mennesker i det virkelige liv i stedet.

Når du skal finde ud af, hvor du vil lede efter en kæreste, er det derfor en god ide at mærke efter indeni – og måske prøve forskellige mødesteder fra listen herunder af:

  • Online datingsider
  • Sociale medier
  • Byture
  • Singlefester
  • Lokalmiljøet
  • Arbejdspladser
  • Til fritidsaktiviteter
  • Gennem venner og bekendte

Læs også: 30 spørgsmål du kan stille din kæreste (eller date)

5 ting der gør det svært at finde en kæreste

At finde en kæreste er dog, uanset hvor du leder efter en, ikke altid så nemt. Særligt fordi det afgørende i jagten på en kæreste er kemien imellem to mennesker.

Mange har således svært ved at finde en kæreste netop fordi de selv er interesserede, mens modparten ikke er det. At møde en man finder tiltrækkende på et både personligt og fysisk plan, er nemlig ikke så svært som at finde en, hvor begge dele er gengældt.

Der findes 5 typiske årsager til, at mange ikke har succes med at få et fast forhold. Har du opgivet at finde en kæreste, kan du med fordel kigge listen igennem og måske finde frem til, hvor du tidligere har fejlet – og fremadrettet lære, hvordan du i stedet kan gribe processen an:

1. Du er for indadvendt

Hvis du ikke tør tage kontakt og gøre det klart for din udkårne, at du er interesseret og ønsker at starte en samtale, kan mange potentielle kærester gå tabt.

Det er altid et sats at starte kærestejagten op og nogle gange taber man – men du er nødt til at turde investere en smule af dig selv allerede fra starten af jeres bekendtskab, hvis det på sigt skal kunne ende i mere end bare et ”hej”.

2. Du udstråler noget andet, end du søger

Hvis du leder efter en kæreste, er det vigtigt, du udstråler netop det og passer på med at være alt for offensiv. Det betyder ikke, at du skal opføre dig som et dydsmønster – men lægger du op til et hurtigt bekendtskab, vil det i mange tilfælde også være dét, du ender med at opnå.

Prøv i stedet at sætte tempoet en smule ned og vær ærlig om, hvad du leder efter, så snart du har mulighed for at udtrykke det.

3. Du leder det forkerte sted

Uanset om du dater online eller IRL, øger du chancen for succes ved at tilpasse stedet du søger med typen af mennesker der færdes dér.

I princippet kan man møde en kæreste alle vegne, men sandsynligheden for at finde et længerevarende forhold på et sexdatingsite er mindre end på en mere seriøs datingside.

Det vil også være nemmere at finde en kæreste til en singlefest, hvor alle andre er i samme båd end til en fest hos vennerne, hvor 80% af deltagerne allerede er i et forhold.

Har du indtil nu haft svært ved at møde en kæreste, kan det derfor være, du skal skifte taktik og begynde at lede et andet sted.

4. Du har for travlt

Når man gerne vil finde en kæreste, kan det knibe med tålmodigheden og særligt hvis man allerede er blevet forelsket. Det resulterer nogle gange i, at tempoet bliver for højt til at den udkårne kan følge med. Eller populært sagt: At du bliver for desperat.

Måske er vedkommende interesseret men har endnu ikke udviklet de samme følelser, som du har. Det kan også være, du gerne vil ses hver dag eller skrive sammen hele dagen, mens modparten føler sig stresset over dit store behov for bekræftelse på dén front. I nogle tilfælde kan det få de spirende følelser til at dø ud inden de når at få rigtig grobund.

Prøv i stedet at lade tingene gå sin gang og se, hvad der sker. Også selvom det er svært.

5. Du leder efter den forkerte type

En del af processen med at finde en kæreste er også at lære sig selv bedre at kende.

Måske har du altid søgt en bestemt type mand eller kvinde eller haft en række ønsker og krav, som en kommende partner skal opfylde. Uden succes.

Er det tilfældet, er det måske på tide at forsøge at kigge i en anden retning. Det betyder ikke, at du skal søge blandt personer, du ikke finder attraktive – men måske kunne du opdage andre menneskelige kvaliteter og egenskaber, som du også finder tiltrækkende og dermed øge antallet af potentielle kærester.

Sæt dig eventuelt ned og lav en liste over, hvilke værdier en partner og familiemedlemmer og venner bør have. Det kan give dig et helt nyt indblik i, hvad du rent faktisk har brug for og sætter pris på i en langvarig relation.

Dermed øges dine chancer for at finde en kæreste du kan være sammen med i mange år.

Par der har fundet kærligheden

Og husk – uanset hvor svært det kan virke – så er der én til os alle!

Skriv en kommentar